top of page

TIP 2 : Hoe de snoeper beschermen tegen de aanlokkelijkheid van het zoetige snoepgoed

Bijgewerkt op: 18 mrt. 2021

Wil je gezonder leven, begin dan met het weglaten van de lege calorieën. “Weglaten van wat?”, hoor ik je denken. Juist ja, de lege calorieën.

Deze komen ons lichaam vooral binnen via de toegevoegde suikers.

Okeeee … en wat zijn toegevoegde suikers? Dat zijn alle suikers die we terugvinden in koekjes, snoep, frisdrank, alcohol, cornflakes, …

Ons lichaam heeft deze snelle suikers niet nodig, ze leveren alleen maar calorieën en geen vitamines, mineralen of vezels.


Ben jij iemand die de bekoorlijkheid en aanlokkelijkheid van het zoetige snoep- en suikergoed niet kan weerstaan, dan verdien je alvast de titel ‘Snoeper’ .


Tot daar dit korte spreekbeurtje. Maar hoe aan de verleiding weerstaan? Da’s niet makkelijk, omdat ons lichaam steeds naar meer verlangt. Dus net als met een rook- en drinkverslaving ga je moeten ‘afkicken’ en karakter moeten tonen om minder te snoepen.


Daarom kan ik alleen maar eens volgende suggestie doen: We kennen Tournée Minérale om de ganse maand februari geen alcohol te drinken (ook in 2021 gaat het door) en ik daag je uit om van de aankomende februarimaand Tournée Non-Sucrée te maken met veel minder koekjes, snoep, frisdrank en alcohol.

Geloof me: je gaat zien dat je daarna de meeste tussendoortjes gewoon veel te zoet gaat vinden. Het is een feit dat zoet vraagt naar meer zoet.


Kom, we gaan er voor! Succes ermee. En schrijf hier gerust af en toe je frustraties van je af, dan zal ik je bijstaan met raad en daad.


Groetjes en tot gauw, Inge – www.bodybalans.be
50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page