top of page

Als anorexia, boulimie, binge eating of emotioneel eten je leven beheersen,
dan verdien jij een heel speciale begeleiding
bij een professionele en ervaringsdeskundige diëtiste

eetstoornis anorexia boulemie
Jij
bent iemand die een strijd
levert
Anderen
begrijpen
deze strijd
niet
Blazen Confetti
Ik
ben degene
die
naar je
luistert
Ik weet wat je meemaakt omdat ik sterke ervaring heb met deze eetstoornis
Image by Laurice Manaligod
Hier
... vertel je gewoon
je verhaal.

Er zal niemand
over je oordelen.

Hier gaan we
samen
een nieuw leven
opbouwen.

Beheerst een eetstoornis je leven?

Merk je dat een eetstoornis je dagelijks leven heeft overgenomen? Dan is het misschien wel tijd voor professionele hulp. 


Doorheen de jaren heb ik me gespecialiseerd in begeleiding van eetstoornissen als anorexie (anorexia nervosa), boulimie (boulimia nervosa), binge eating, emo-eten en orthorexia. Iedere eetstoornis vraagt een andere en persoonlijke aanpak.

Hoe ga ik te werk?

We beginnen de weg naar herstel met een eerste verkennend gesprek. Aangezien we aan de slag gaan met jouw emoties, zelfbeeld en gedachtegang, is het belangrijk dat er een klik is. Je moet je op je gemak durven voelen bij mij.


De eerste gesprekken zijn een proces van aanvaarden, loslaten en durven minder perfectionistisch te zijn voor jezelf. In de vervolggesprekken gaan we aan de slag met ‘anders leren eten’ om terug een gezond gewicht te behalen. Hierbij focussen we niet uitsluitend op je gewicht, maar vooral ook op jouw relatie met voeding en het mentale stukje dat eten voor jou met zich meebrengt. 


In mijn praktijk werk ik samen met jou aan het terug toelaten van lekkere en gezonde voeding op je bord, dit stap voor stap en vooral op jouw tempo. Langzaamaan leer je jezelf terug graag zien en durf je anders kijken naar dat cijfertje op de weegschaal.

Samen staan we sterk

De weg naar herstel bewandel je niet alleen. Ik ben jouw vertrouwenspersoon, ook tussen onze afspraken door. Als je een onzekerheid van je wil afschrijven, of met een vraag zit, ben ik altijd bereikbaar via WhatsApp, sms, e-mail, een telefoontje,…


Als jij hiervoor openstaat, betrek ik graag ook jouw ouders of familie bij je herstelproces. Tenslotte zijn dit de personen die het dichtst bij jou staan en waaruit jij veel steun kan halen. Het is belangrijk dat ook zij begrijpen wat jij meemaakt en voor je klaarstaan. Samen gaan we doorheen een proces van praten, luisteren, lachen, wenen ups en downs.

Vragen, bezorgdheden, onzekerheden?

Durf je de stap nog niet helemaal te zetten, zit je met bezorgdheden of heb je nog vragen? Aarzel dan niet om me een mailtje te sturen. Schrijf erop los, praat over wat je dwars zit. Soms besef je het niet, maar is een luisterend oor net datgene wat zo deugd kan doen.


Ik geef je zo snel mogelijk een eerlijk en vertrouwelijk antwoord.


Wie weet tot binnenkort.


Liefs, Inge

Bericht verzonden. Dank je voor je bericht. Ik schrijf gauw terug.

Getuigenis van een anorexia-patiënt

 

Bij Inge vond ik een persoonlijke begeleiding 'op maat' en begrip voor de gevoelens die in mij omgaan. Dit in tegenstelling tot enkele psychiaters die mij afstandelijk benaderden en hamerden op het zo snel mogelijk winnen van kilo's, ongeacht de nog grotere angst die dit bij mij teweegbracht.

In het begin was dit voor mij een strijd tegen kilo's. Geleidelijk aan, dankzij de bemoedigende gesprekken, overwon ik mijn angst om bij te komen en groeide ook mijn zelfvertrouwen.

Uiteindelijk durfde ik voor de spiegel gaan staan en mezelf te aanvaarden zoals ik ben.

Inge, ik wil je in het bijzonder nogmaals heel hartelijk danken voor de geboden hulp gedurende al deze jaren en voor je steun die me er bovenop hielp.

Ik wens je nog heel veel succes toe met je werk.

Je bent niet de enige met dit probleem. 

Mooie teksten en getuigenissen, zowel voor jou als je omgeving,

vind je op

 

proud2bme.nl

info_anorexia.png

Eetstoornis & anders leren eten  

kan coronaproof in mijn praktijk of online via skype, whatsapp, messenger

Bel me gerust 0497 25 50 75

bottom of page