top of page

Getuigenissen van klanten

De diagnose "eetstoornis", ik voelde me zelfs een beetje opgelucht. 

 

Er was een diagnose, dus er was een probleem en voor elk probleem bestaat een oplossing. Oef! Voor dit probleem bestaat er zelfs een oplossing op maat.

 

Achteraf gezien kon ik natuurlijk, als ik diep vanbinnen kijk, ook zelf wel vaststellen dat er een probleem was. Alleen speelt dat brein van je zo goed het spelletje mee, en maak je van alles je eigen waarheid.

 

Toen ik calorieën vergeleek van een aubergine en een courgette begon het opeens te dagen dat er misschien toch iets niet ok was. Ik zou sowieso de groente genomen hebben die het minst calorieën bevat. Nu kan ik daar om lachen, en maar goed ook.

 

Via het internet ben ik op zoek gegaan naar begeleiding. Ik kwam terecht op een website met een verhaal dat matcht met de persoon die ik ben. Zo kwam ik bij Inge terecht. 

 

Ik kreeg al snel een antwoord en even later kon ik mijn verhaal doen. Ik voelde me meteen op mijn gemak en ik voelde me zeker direct begrepen.

 

Zonder oordeel luisterde ze, vertelde ze me dat er weldegelijk een verstoorde relatie is met eten én dat er een weg naar buiten is. 

 

Een weg, op m'n eigen tempo, met de nodige ondersteuning. Het gevoel begrepen te worden en te horen krijgen dat je altijd contact met haar mag opnemen, voelt letterlijk aan als een blok wat van je schouders valt.

 

Oef. In alle sessies je gevoel vertellen, vertellen wat er speelt en dan nog begrepen worden.

 

Heerlijk eerlijk, zonder dingen te verbloemen met de correcte achtergrond voelde ik wekelijks, nadien maandelijks, mijn zelfvertrouwen stijgen.

 

De gedachtepatronen erachter worden uitgelegd, geanalyseerd en verwerkt. Confronterend, moeilijk, maar nodig.

 

Intussen vertel ik tegen iedereen die het horen wil dat ik in begeleiding ben, en zonder taboe.

 

Want een taboe, rond die eetstoornis, dat hangt er anno 2021 nog steeds. En dat is jammer.

 

Je brein doet je dingen geloven die niet waar zijn, je maakt jezelf wat wijs. Daar kies je zelf niet voor, integendeel. Dat is heel menselijk en daar mag best een beetje opener over gebabbeld worden. 

 

Zoveel meer mensen hun gevoelens bloot durven leggen, zoveel meer mensen kunnen worden geholpen. Op hun eigen tempo.

 

Het vereist wat moed om je te laten helpen, dat is waar. Maar mijn leven is op zo een korte tijd, zoveel gemakkelijker, zoveel mooier geworden. De eerste stap heb ik zelf moeten zetten. De volgende stappen zette ik samen met iemand met kennis van zaken. En dat maakte mijn leven zoveel makkelijker, gaf me zoveel meer zelfvertrouwen en maakte mijn leven zoveel mooier.

 

Als je dient te springen in het diepe, dan spring je best samen met iemand die je kan vertrouwen mét kennis van zaken.

 

Je leven zal er al heel snel veel, veel mooier uitzien.

 

R.K.

Bij deze wil ik je ook nog een ongelooflijke dikke dank je wel geven voor uw hulp en advies.

Tot nu toe voor mij een onbereikbaar doel geweest (50 kilo).

En nu ik er ben, moet ik eerlijk toegeven dat het cijfertje me weinig zegt.

Maar veel meer het feit te kunnen genieten van al het lekkere en gezellige dat ik al die jaren voorbij heb zien gaan.

Van Hendrik Conscience werd gezegd “Hij leerde zijn volk lezen”.

Het moge gezegd zijn “Inge leert haar mensen eten maar vooral ook te genieten".

Dikke merci  om niet alleen mijn gewicht maar vooral mijn leven terug in balans te brengen!

 

A.V.

Beste Inge,

Bij deze wil ik je graag nog

heel hard bedanken voor alle

hulp en om altijd klaar te

staan wanneer ik het nodig had.

Ik mag van geluk spreken dat jij mijn pad hebt

gekruist en mij geholpen hebt mijn eetstoornis

onder controle te krijgen.

 

Liefs,

M uit Hasselt

Hoi Inge,

 

Het heeft me jaren gekost en veel moeite getroost om eindelijk een stabiel gewicht te bereiken. Het is niet het gewicht dat ik eerst wou bereiken, maar jij hebt met geleerd anders te durven kijken naar mezelf. Dat ik ook mooi ben zonder dat ideale cijfertje op de weegschaal dat ik voor ogen had. Je zei me vaak genoeg “ je bent goed zoals je bent en als iemand daar een probleem mee heeft, dan is dat zijn probleem, niet het jouwe.

Ik heb al vaak aan dat zinnetje gedacht en het heeft me meermaals doen inzien dat ik de standaard voor mezelf te hoog leg. Dat ik teveel aandacht schenk aan wat anderen van me denken en daardoor mezelf vaak ongelukkig voelde.

Ik durf nu terug eten, genieten zelfs van voeding, geweldig toch?

Jouw voedingsprogramma zorgt ervoor dat je gezond eet maar op een aangename, meer ongedwongen manier? Je hebt me nog nooit gezegd “ dit mag je niet eten”, je leert mensen meer de focus te leggen op wat wel mag. Super, want soms wist ik door al de diëten die ik ooit gevolgd heb niet meer wat nu wel of niet kon en bovendien durfde ik zelfs bepaalde dingen niet meer eten.

Ik voel me goed bij dit systeem en volg het zo goed als ik kan met af en toe een schoonheidsfoutje en toegegeven soms ook nog eens een echte dip 😊. Maar jij helpt me daarna er weer bovenop met te zeggen dat het niet erg is af en toe een steek te laten vallen, de volgende dag is een nieuwe dag 😉

Dikke merci hiervoor,

E.

bottom of page