top of page

Beheerst een eetstoornis je leven?

Merk je dat een eetstoornis je dagelijks leven heeft overgenomen? Dan is het misschien wel tijd voor professionele hulp.

Doorheen de jaren heb ik me gespecialiseerd in begeleiding van eetstoornissen als anorexie (anorexia nervosa), boulimie (boulimia nervosa), binge eating, emo-eten en orthorexia. Iedere eetstoornis vraagt een andere en persoonlijke aanpak.

Eetstoornis quote diëtiste

Hoe ga ik te werk?

We beginnen de weg naar herstel met een eerste verkennend gesprek. Aangezien we aan de slag gaan met jouw emoties, zelfbeeld en gedachtegang, is het belangrijk dat er een klik is. Je moet je op je gemak durven voelen bij mij.

De eerste gesprekken zijn een proces van aanvaarden, loslaten en durven minder perfectionistisch te zijn voor jezelf. In de vervolggesprekken gaan we aan de slag met ‘anders leren eten’ om terug een gezond gewicht te behalen. Hierbij focussen we niet uitsluitend op je gewicht, maar vooral ook op jouw relatie met voeding en het mentale stukje dat eten voor jou met zich meebrengt.

In mijn praktijk werk ik samen met jou aan het terug toelaten van lekkere en gezonde voeding op je bord, dit stap voor stap en vooral op jouw tempo. Langzaamaan leer je jezelf terug graag zien en durf je anders kijken naar dat cijfertje op de weegschaal.

Samen staan we sterk

Mijn persoonlijke ervaring

De weg naar herstel bewandel je niet alleen. Ik ben jouw vertrouwenspersoon, ook tussen onze gesprekken/afspraken (door). Als je een onzekerheid van je wil afschrijven, of met een vraag zit, ben ik altijd bereikbaar via WhatsApp, sms, e-mail, een telefoontje,…

Als jij hiervoor openstaat, betrek ik graag ook jouw ouders of familie bij je herstelproces. Tenslotte zijn dit de personen die het dichtst bij jou staan en waaruit jij veel steun kan halen. Het is belangrijk dat ook zij begrijpen wat jij meemaakt en voor je klaarstaan. Samen gaan we doorheen een proces van praten, luisteren, lachen, wenen, ups en downs.

Waar komt mijn affiniteit met het behandelen van eetstoornissen precies vandaan?

Ik heb een sterke persoonlijke ervaring met eetstoornissen, met name anorexia. Hierdoor weet ik ook echt hoe jij je voelt en begrijp ik de mentale strijd die jij levert. Wil je graag meer weten over mijn verhaal? Neem hier dan zeker even een kijkje.

Vragen, bezorgdheden, onzekerheden?

Durf je de stap nog niet helemaal te zetten, zit je met bezorgdheden of heb je nog vragen? Aarzel dan niet om me een mailtje te sturen. Schrijf erop los, praat over wat je dwars zit. Soms besef je het niet, maar is een luisterend oor net datgene wat zo deugd kan doen.

Ik geef je zo snel mogelijk een eerlijk en vertrouwelijk antwoord.

Wie weet tot binnenkort.

Liefs, Inge

Dankjewel, ik antwoord zo spoedig mogelijk!

bottom of page